APPLE PIE DAY!
Today is baking day at my place, woop woop. I am thinking of baking appelpaj as soon as I get home.
150 g smör
1 dl sirap
1 dl strösocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
3 medelstora äpplen
25 g smör
1/2 dl sirap
2 msk kanel
Smält smöret och blanda i sirap och socker. Låt detta svalna något och rör sedan i äggen, ett i taget. Blanda samman bakpulver, mjöl och kanel och vänd ner det i äggsmeten. Rör smeten helt klumpfri. Klä en liten ugnsfast form med bakplåtspapper och ha i smeten.
Skär äpplena i skivor, smält smöret i en stekpanna, ha i sirap, kanel och äppelskivorna. Låt dem bli genomvarma och lite mjuka, fördela dem jämnt i formen med smet, häll över smöret och sirapen som är kvar i stekpannan.
Äppelskivorna blir extra goda om man steker dem i en klick smör, lite sirap och kanel, men har man riktigt bråttom kan man hoppa över detta och bara krydda dem med kanel och socker!
Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Kakan kan gärna få vara lite kladdig i mitten.
Ät som den är eller servera vaniljvisp eller vaniljglass till.
Bilder och receipt: Linnéas Skafferi